Ga naar hoofdinhoud

Beng Evenementen zet zomermarkt Harlingen voort

Het Centraal Comité 1945 uit Harlingen stopt met de organisatie van de zomermarkt. De organisatie wordt doorgezet naar Stichting BenG evenementen.

Foto: Beng Evenementen

Het Centraal Comité 1945 heeft besloten om met ingang van 1 januari 2018 haar activiteiten te beperken tot enige kerntaken. De grondslag voor deze koerswijziging is gelegen in een aantal oorzaken.

Redenen

“De laatste jaren zagen we de ene na de andere evenementenstichting verschijnen in Harlingen. Ook een deel van de doelstelling van het CC’45, namelijk het coördineren van feesten en het culturele, sportieve
en sociale leven financieel steunen, is achterhaald. Daarvoor zijn er nu andere organisaties. De opbrengst van de kermis waarvan het CC’45 al zijn activiteiten financierde, liep terug terwijl de
organisatiekosten door o.a. veiligheidseisen toenamen.  Tenslotte is ook de aansprakelijkheid een thema.”

Daarom is de organisatie van de zomerkermis, welke vanaf 1945 door het CC’45 werd georganiseerd, beëindigd. Daarmee stopt ook de enige inkomsten bron van de Stichting waarvan alle andere jaaractiviteiten (gratis toegankelijk) werden bekostigd.

Beng Evenementen

Met het beëindigen van de zomerkermis is ook de betrokkenheid van het CC’45 bij de Harlinger Stadsfeesten (Junifeestweek) vervallen. Daarnaast zijn de subsidies en financiële bijdragen aan verenigingen en organisaties gestopt. De organisatie van de zomerkermis is doorgezet naar de Stichting BenG evenementen.