Ga naar hoofdinhoud

4x tips wanneer je op een lokale markt staat naast je webwinkel

Heb je als ondernemer een webwinkel, maar sta je ook op een lokale markt? Dan ben je goed bezig met het verkopen van jouw producten. Als je naast jouw webwinkel ook wilt scoren op de lokale markt, is het handig om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Om jou op weg te helpen sommen wij hieronder vier tips op een rij.

Weet wie je publiek is

Als je een webwinkel hebt, heb je waarschijnlijk inmiddels een goed idee over wie je doelgroep is. Bij een lokale markt kan dit lastiger zijn. Als je nog maar net met jouw producten op een lokale markt staat, is het slim om hierachter proberen te komen. Kijk naar wie er langskomen bij jou en wie bij jou spullen kopen. Op basis hiervan wordt het makkelijker om te bepalen wat jouw doelgroep is en hier kun je jouw assortiment dan ook op aanpassen. Door goed in te spelen op jouw publiek is de kans op aankopen groter.

Probeer op te vallen

Om zo veel mogelijk mensen te verleiden om producten bij jou te kopen, is het belangrijk om op te vallen op de lokale markt. Presenteer jouw producten op een mooie manier, zodat het echt aanspreekt. Daarnaast is het belangrijk om er zelf verzorgd uit te zien en om ook jouw kraam netjes te maken.

Zorg voor goede verpakkingen

Op een goede manier opvallen doe je ook door te zorgen voor goede verpakkingen. Verpak het product op een mooie manier als het publiek iets bij jou koopt. Wat zowel bij een webwinkel als op een lokale markt goed van pas komt, is een doos op maat. Dozen op maat zorgen ervoor dat het product veilig mee naar huis kan worden genomen en bovendien ziet het er professioneel uit als de verpakking perfect aansluit op de afmetingen van het product. Om indruk te maken met de verpakkingen is het ook nog mogelijk om deze te personaliseren. Dit is mogelijk door de verpakking te bedrukken of door bedrukte tape of stickers te gebruiken.

Doe soms speciale aanbiedingen

Om het succes op de lokale markt te vergroten kan het slim zijn om zo nu en dan speciale aanbiedingen te geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld twee voor de prijs van één of een korting van een bepaald percentage als er meer dan één product wordt verkocht. Kijk natuurlijk wel naar wat hierbij haalbaar is. Echter kan het nooit kwaad om zo nu en dan korting te geven. Mensen zijn hier dol op en de kans dat jij op deze manier meer verkoopt is ook groter.

Met deze bovenstaande tips kun jij naast successen behalen met je webwinkel ook scoren met jouw producten op de lokale markt. Door je producten zowel in je webshop als op de lokale markt aan te bieden doe je er alles aan om jouw assortiment goed op de kaart te zetten. Dit kan leiden tot meer naamsbekendheid en het behalen van succes na succes!

De informatie in dit partnernieuws is afkomstig van een van de commerciële partners van de Eisma Media Groep.