Ga naar hoofdinhoud

9 Kilometer lange marktroute

Met een 9 kilometer lange marktroute op een autosnelweg hoopt de organisatie te worden opgenomen in het Guinness Book of Records. Met onder meer een braderie en bedrijvenpresentaties wordt gepoogd op zaterdag 1 oktober 2016 een nieuw wereldrecord vestigen.

De initiatiefnemers van het Friese evenement ‘Foarút oer de as mei de Handel’ (dat ‘Vooruit over de as met de Handel’ betekent) organiseren op de Centrale As tussen Sumar en Feanwâlden een lint met bedrijvenpromotie, stands en activiteiten.Markt_Centrale_As

Langste handelsroute

De handelsroute moet 9 kilometer lang worden en wereldwijd een primeur zijn. “Nergens anders ter wereld vindt er een vergelijkbaar evenement op de autosnelweg plaats, dat is uniek. We willen de eerste zijn!”, aldus voorzitters Bauke Schaafsma en Willem Kooistra.

Deelnemers

“Er is een aanvraag gedaan bij het Guinness Book of Records. Het zou geweldig zijn dat Noordoost Fryslân in het recordboek komt. Het is een mooie manier om onze regio op de kaart te zetten.”
Sinds maart is de organisatie druk bezig om bedrijven en inwoners uit de omgeving enthousiast te maken. “We zijn tevreden over het aantal aanmeldingen tot nu toe, dik 250 organisaties en bedrijven. De helft van de route is daarmee reeds gevuld. Nu de andere helft
nog!”
Bekijk de voorlopige deelnemerslijst.

Aanmelden

Naast bedrijven kunnen (muziek)verenigingen en particulieren zich voor het evenement aanmelden. Er zijn verschillende podia en er is ruimte voor een braderie en kinderrommelmarkt. Klik hier om u aan te melden.