Ga naar hoofdinhoud

Alle neuzen dezelfde kant op

Voor veel markten was de achterliggende coronaperiode met aangescherpte maatregelen een ware ramp. Zo niet voor die in Den Bosch. Daar bleek de verplichte herindeling van de warenmarkt op de Markt een schot in de roos, keerde tijdens corona de ouderwetse gezelligheid terug en is het drukker dan ooit.

Een deel van de weekmarkt Den Bosch op de woensdag.

Oké, het is wellicht iets te populair gesteld dat de drie wekelijkse warenmarkten (woensdag, vrijdag en zaterdag) op de Markt in Den Bosch populairder zijn dan ooit. Feit is wel dat sinds de nieuwe opstelling van de kramen, die vanwege de coronamaatregelen werd doorgevoerd, bij de marktkooplieden bijna alle neuzen weer dezelfde kant op staan en er aanzienlijk meer publiek komt winkelen dan voorheen. “Bovendien is de gezelligheid terug”, stelt scheidend wethouder Jan Hoskam tevreden vast. “Dat is wat ik van de bezoekers hoor.”

Tien jaar overleg

Wethouder Hoskam, die in maart de politiek verlaat, weet als geen ander hoe ingewikkeld het de afgelopen tien jaar is geweest om tot een nieuwe indeling van de markt te komen. Belanghebbenden zaten talloze keren bij elkaar, vaak genoeg leek de oplossing binnen handbereik en toch kon het nieuwe indelingsplan steeds weer de prullenbak in. Tot corona opdook en de marktindeling vanwege de strenge maatregelen ineens hoe dan ook op de schop moest. Het overleg dat toen volgde, had wel succes.

Lees het hele artikel over de veranderingen op de weekmarkt in Den Bosch in Marktvisie nummer 3.