Ga naar hoofdinhoud

Alphen klaar voor de 37e Jaarmarkt

De 37e editie van de Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn staat voor de deur. Deze vindt traditioneel plaats op de derde woensdag in september.

De oorsprong van de jaarmarkt gaat terug tot 15 mei 1894, toen de Gemeenteraad van Alfen besloot tot het instellen van “ener jaarlijksche vrije paardenmarkt te houden op den derden Woensdag van de maand September”. Toen de paardenmarkten in Nederland (en ook in Alphen aan den Rijn) langzamerhand uit het straatbeeld verdwenen, is vanuit de Gemeente Alphen aan den Rijn besloten op deze derde woensdag van de maand september een jaarmarkt te organiseren.

De Jaarmarkt Alphen aan den Rijn is uitgegroeid tot de grootste jaarmarkt van Nederland. In het centrum van Alphen aan den Rijn zullen talloze kramen staan, waar handelaren een diversiteit van producten zullen aanbieden. Daarnaast worden diverse andere activiteiten georganiseerd.

De kramenmarkt is onderverdeeld in een aantal thema’s. Naast de traditionele kramenmarkt kunt u even verder op meer specifieke antiek- en boekenmarkt vinden en op het Burgemeester Visserpark de bekende kindermarkt met springkussens en andere kinderactiviteiten. Ook is hier de paardenmarkt te vinden die ’s morgens zal plaatsvinden. ’s Middags wordt er dan ruimte gemaakt voor de ringsteekwedstrijd. Nieuw dit jaar is de oude paardentram, die ook dienst zal doen voor het aanwezige publiek. De Kerkstraat zal worden omgedoopt tot streekmarkt, waar verschillende Alphense en locale handelaren streekproducten van eigen bodem zullen presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.