Ga naar hoofdinhoud

Amsterdam wil af van markt op Bos en Lommerplein

De markt op het Bos en Lommerplein.

De markt op het Bos en Lommerplein in Amsterdam verdwijnt als het aan Stadsdeel West ligt in juli 2021.  De bezettingsgraad loopt al jaren achteruit, vooral op de donderdag en vrijdag.

Aanvankelijk was het de bedoeling om het aantal marktdagen terug te brengen van vijf naar drie. Het gemeentelijk Marktbureau liet tijdens een informatiebijeenkomst al eens laten weten dat het aanbod beter moet aansluiten bij de koopkrachtige bewoners van Bos en Lommer, de zogenaamde yuppen (young urban professionals). Dat terwijl de Bos en Lommermarkt op haar website rept ‘de goedkoopste markt van Nederland’ te zijn.

Compacte markt

Onderzoeksbureau DTNP adviseerde een compacte markt van één of twee dagen in de week. Stadsdeel West maakte deze week bekend dat de markt compleet moet stoppen, op slechts drie kramen op het Gulden Winckelplantsoen na.

Boos

De marktverkopers reageerden boos op het nieuws. Dinsdag trokken ze naar het stadsdeelkantoor om te klagen. Op 19 en 26 november krijgen ze de gelegenheid om hun ongenoegen kenbaar te maken. De gemeente is wel voornemens de marktkooplui te helpen om elders hun brood te verdienen.