Ga naar hoofdinhoud

Aquaroller in de vijver

ALKMAAR – Komende zaterdag, 8 september zijn er weer festiviteiten rond het veertigjarig bestaan van Huiswaard. Op de plek waar ooit ontmoetingscentrum De Rekere stond en rondom de grote vijver in Huiswaard I wordt een zomermarkt met ruim zestig kramen gehouden. Tevens is er een oldtimershow.

Tijdens deze zomermarkt, die van 16.00 tot 22.00 uur duurt, zijn er in de buitenlucht optredens van diverse muziekgroepen. De oldtimershow omvat onder meer twee oude T-Fords en een A-Ford. De T-Ford werd gebouwd vanaf 1908. In 1918 was de helft van alle auto’s op de wereld een T-Ford De productie vond plaats tot in 1927 de A-Ford verscheen. Nog altijd rijdt er een aantal T-Fords rond. Daarnaast staan er ook een oude Mercedes, een Porsche, een typisch Engelse taxi en aantal oude scooters opgesteld.

In gebouw Wijkwaard is van 14.00 tot 17.00 uur ‘Samen Verder’, een muzikale middag voor de ouderen in de wijk. Hiervoor zijn nog enkele kaarten à 5 euro verkrijgbaar.

Ook voor de jeugd zijn er diverse activiteiten, waaronder een suikerspin, een springkussen, twee grote aquaballen en een nog veel grotere aquaroller. Daarbij kunnen de kinderen midden in een grote, doorzichtige bal over het water van de grote vijver in Huiswaard I lopen. Omkleden is niet nodig.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.