Ga naar hoofdinhoud

Baas en Hartkamp staan al meer dan halve eeuw op Amstelveense markt

De Amstelveense marktkoopman Aad Baas (zoetwaren) en de marktfamilie Hartkamp (rijwielbenodigdheden) staan al meer dan 50 jaar op de vrijdagmarkt van Amstelveen. Wethouder Economische Zaken Floor Gordon zette ze in het zonnetje.

Marktkooplieden Aad Baas (zoetwaren) en Fam. IJ Hartkamp staan al meer dan 50 jaar op de Amstelveense vrijdagmarkt. Foto: Gemeente Amstelveen.

“Deze marktkooplieden hebben beiden drie generaties Amstelveense inwoners bediend en het winkelcentrum helemaal zien moderniseren, van Plein 1960 tot het Stadsplein nu. Dat is heel bijzonder. Ze hebben ook beiden een hele trouwe klantenkring en staan er altijd in weer en wind. Als ze met vakantie waren, vroegen de klanten gelijk waar de kraam stond. Deze ondernemers gaven aan dat er op de Amstelveense markt een gezellige sfeer is en dat alles goed geregeld is. Daarom staan ze hier al zo lang”, aldus Wethouder Gordon.

Halve eeuw

Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) staat al vanaf 28 januari 1970 op de markt (50 jaar). Aad Baas (zoetwaren en chocola) staat al vanaf 10 januari 1969 op de markt, al meer dan 51 jaar. Meer op Amstelveen.nl.