Ga naar hoofdinhoud

Band Bosscher Delicatessen en Haverkate

Marlous Bosscher (32) moest er bijna twee jaar op wachten, maar inmiddels valt de nieuwe verkoopwagen van Bosscher Delicatessen – geleverd door Haverkate Marktwagens – in volle glorie te bewonderen. Bijvoorbeeld op de weekmarkt in Leeuwarden. Volgens de eigenaresse van het familiebedrijf in noten, zuidvruchten en chocolade is de wagen een schot in de roos.

De aanschaf van een nieuwe verkoopwagen is geen beslissing die je zomaar even neemt.

Eerste verkenning

De aanschaf van een nieuwe verkoopwagen is geen beslissing die je zomaar even neemt, laat Marlous Bosscher weten. Aan zo’n besluit gaat een heel traject vooraf. In het geval van Bosscher Delicatessen begonnen de eerste verkenningen vijf jaar geleden al. “Papa en ik hebben toen op verschillende markten gekeken of we een verkoopwagen zagen die ons aansprak”, vertelt ze. “En we vroegen ons personeel of zij specifieke wensen hadden. Uiteindelijk kwamen we toch gewoon weer uit bij Haverkate.”

Geen poespas

De nieuwe wagen is een basic verkoopwagen, laat Marlous weten. “Zonder al te veel poespas. Het hoeft van ons ook niet zo fancy. Het moet vooral praktisch zijn.” Wat dat betreft is de nieuwe wagen door Haverkate Marktwagens, voorzien van een luchtremsysteem, een schot in de roos. “Alles wat we verkopen, kunnen we erin kwijt. Dus een half uurtje voor de markt begint, arriveren we ter plekke. We klappen de luiken omhoog en kunnen meteen beginnen met verkopen.”

Wil je meer lezen over de band tussen Bosscher Delicatessen en Haverkate Marktwagens en heb je een abonnement? Ga dan naar de online versie. Ben je nog geen abonnee? Kijk naar de mogelijkheden.