Ga naar hoofdinhoud

De Bazaar bouwt grootste stoffenmarkt

Half mei beginnen de werkzaamheden om Hal 34 van De Bazaar in Beverwijk om te toveren tot de grootste permanente, overdekte stoffenmarkt van Nederland.

Het architectenbureau Buro Bas uit Eindhoven heeft het ontwerp gemaakt voor deze stoffenmarkt van maar liefst 1.200 m². De Stoffenmarkt krijgt een hele eigen oosterse sfeer, zoals dat op De Bazaar al bij veel hallen het geval is. Zo wordt er onder andere gewerkt met bogen, bijzondere verlichting en bewerkte tegels. De werkzaamheden beginnen half mei en de verwachting is dat De Stoffenmarkt in de zomer gereed is.

Zelfmaakmode

Op deze stoffenmarkt kan men straks een keur aan diversiteit vinden op het gebied van zelfmaakmode; een verscheidenheid aan stoffen, fournituren, naaimachines en alles wat men verder maar kan bedenken is hier straks te vinden. Ook bij ondernemers is de animo groot. Sinds twee weken is de voorinschrijving gestart en op dit moment is al op 75% van de beschikbare plaatsen ingeschreven.

Doorontwikkelen

De Bazaar timmert flink aan de weg. Mihrab, Goudsouk, het Food Court, De Boulevard, Hal 25 & 26 en nu dan deze Stoffenmarkt om maar een opsomming te geven van de meest recente veranderingen. Roos: “De Bazaar is hard bezig om te vernieuwen. We zijn een unieke markt. Er is geen plek in Nederland waar op deze schaal shoppen, eten en beleving op deze manier bij elkaar komen; laagdrempelig en voor ieder budget. De afgelopen jaren hebben we al heel veel aangepakt en we gaan daar de komende jaren nog zeker mee door, want plannen zijn er genoeg!”

Artikel Marktvisie

In het meinummer van Marktvisie is een interview te lezen met Mariska Roos. Daarin zijn de ontwikkelingen van de afgelopen jaren te lezen en de ommezwaai die De Bazaar in Beverwijk heeft gemaakt onder leiding van algemeen directeur George Zapantoulis.