Ga naar hoofdinhoud

Beste Markten van Nederland 2017 bekend

De winnaars van de Beste Markten van Nederland 2017 in de drie categorieën kleine, middelgrote en grote markten zijn bekend.

Tijdens het CVAH congres in Preston Palace te Almelo zijn dinsdag 14 maart de prijzen uitgereikt. Voorzitter Henk Achterhuis opende deze feestelijke bijeenkomst en gaf daarna de microfoon aan cabaretier Jörgen Raymann voor een powerboost sessie.

Winnaar categorie kleine markten

Vervolgens werd het tijd voor datgene waar de ruim 150 aanwezigen voor gekomen waren, de verkiezing van Beste Markt van Nederland.

In de categorie kleine markten (tot 30 ondernemers) is de donderdagmarkt in Amersfoort uitgeroepen tot winnaar. De andere twee finalisten die in deze categorie meedongen naar de eerste prijs, waren de zaterdagmarkt van Heerlen en de vrijdagmarkt van Hoensbroek

Winnaar categorie middelgrote markten

In de categorie middelgrote markten (30-50 ondernemers) waren twee markten in de eerste ronde op een gelijk aantal punten gekomen, waardoor er niet drie, maar vier finalisten waren. De zaterdagmarkt in Haarlem , de zaterdagmarkt in Roermond, de woensdagmarkt in Maastricht en de zaterdagmarkt in Winterswijk.

De winnaar in deze categorie is Maastricht.

 Winnaar categorie grote markten

In de categorie grote markten (markten met meer dan 50 ondernemers) streden de Haagse Markt en de zaterdagmarkten van Dordrecht en Enschede om de eerste plaats. Dordrecht mocht de eerste prijs in deze categorie in ontvangst nemen.

Alle categoriewinnaars ontvingen een cheque van 500 euro, de markten die op de tweede en derde plek eindigden, gingen met een een bedrag van 250 euro naar huis.

Marktvisie feliciteert alle winnaars, maar ook de markten die het tot de finale schopten. In nummer 4 van het vakblad Marktvisie, die begin april verschijnt, volgt een verslag van deze uitreiking.