Ga naar hoofdinhoud

Beste weekmarkt in Groningen

De Groninger markt in het stadscentrum is verkozen tot beste weekmarkt van Nederland in de categorie groot. De verkiezing is een initiatief van de CVAH. De winnaars van de verkiezing zijn dinsdag 15 maart bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Almelo.

Categorie

De verkiezing Beste Weekmarkt van Nederland onderscheidt drie categorieën: groot, middel en klein. In de categorie groot waren genomineerd: Emmen, Hoofddorp en Groningen. De markten van Haarlem, Kerkrade en Maastricht streden om de hoogste eer in de categorie middelgroot. In deze categorie viel de markt van Kerkrade in de prijzen. Als het gaat om kleine markten namen Scheveningen, de Botermarkt in Haarlem en Stede Broec het tegen elkaar op. Beste weekmarkt in de categorie kleine markten werd de Botermarkt in Haarlem.

Reportage

In de aanloop naar de bekendmaking nam Marktvisie in februari een kijkje op de Groninger Markt. De reportage daarover verscheen in Marktvisie nr. 3 (1 maart 2016). Alles over de winnende weekmarkt kunt u in dit artikel nog eens rustig teruglezen: markt groningen