Ga naar hoofdinhoud

Beverwijkse bazaar onder vuur vanwege namaak

Tegen de Beverwijkse Bazaar is aangifte gedaan voor het faciliteren van namaakhandel. Deterink Advocaten en Notarissen heeft de aanklacht ingediend namens acht merkhouders en gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek.

Echtheid

De afgelopen maanden hebben de merkhouders onderzoek gedaan naar de authenticiteit van de verkochte producten. Uit de testaankopen bleek dat een deel  daarvan niet het originele merkartikel betrof. De Beverwijkse Bazaar wordt daarom nu beschuldigd van voortdurende bevordering van handel in vervalste merkartikelen. Onder de aanklagers bevinden zich merken als Armani, Björn Borg en Chanel. Zij hebben bij de politie gevraagd om een onderzoek naar een verbod op de verkoop van de producten. Ook willen ze dat de politie de mogelijkheid onderzoekt of de organisatie van de Beverwijkse Bazaar en de dealers in vervalste goederen kunnen worden aangemerkt als criminele organisatie.

Verbaasd

Een woordvoerder van de Beverwijkse Bazaar zegt in een reactie tegenover de NOS verrast te zijn door de aanklacht, die ze uit de media heeft moeten vernemen. Volgens haar heeft de markt in het verleden alle medewerking verleend bij onderzoeken naar merkenfraude. Het advocatenkantoor geeft aan de Beverwijkse Bazaar meerdere malen te hebben verzocht een einde te maken aan de geconstateerde feiten. Toen actie uitbleef, is besloten de officiële aanklacht in te dienen. Juristen van de Beverwijkse Bazaar onderzoeken momenteel de aanklacht.