Ga naar hoofdinhoud

Bezorgbakkie.nl dicht ‘gat in de markt’

Dinsdag 1 september heeft Bezorgbakkie de eerste bezorging vanaf de Groninger markt geleverd. De eerste bezorging was voor het Groninger gemeentehuis. Daar namen wethouders Philip Broeksma en Paul de Rook de bestelde producten in ontvangst.

Bezorgbakkie.nl is een initiatief van een aantal marktondernemers die ook verantwoordelijk zijn voor dedigitalemarkt.nl. Met Bezorgbakkie.nl zetten de initiatiefnemers een volgende stap in het verlenen van service van de ambulante handel richting consumenten. “De digitalisering zet door, daarop moeten we als sector inspelen”, aldus Jeroen Coopman, samen met onder andere John Gruter en Gijs van Koert betrokken bij beide ondernemingen.

Groningen

Bezorgbakkie.nl start op de Groninger markt met een pilot van twee maanden. Op de marktdagen, dinsdag, vrijdag en zaterdag, bezorgt Bezorgbakkie.nl de bestellingen van consumenten in Groningen aan de deur. Er wordt gewerkt met tijdsblokken voor de bezorging.

“Een groeiende groep mensen kan niet (meer) naar de markt komen, omdat ze slecht ter been zijn, geen tijd hebben of omdat ze vanwege het parkeerbeleid te ver met boodschappen moeten lopen. Maar ook die mensen willen profiteren van de kwaliteit van de markt. Ons idee: als mensen niet naar de markt komen, brengen wij de markt bij hen. Wij bezorgen producten die mensen op de weekmarkt bestellen. Om 12 uur paling besteld, twee uur later een vette bek.”

Groen

Coopman en Gruter stappen de eerste twee maanden zelf op de milieuvriendelijke bakfiets gehuld in opvallende groene jassen om de bestelde boodschappen af te leveren. “Dat doen we om er zeker van te zijn dat we alle mitsen en maren in beeld krijgen. Op basis van onze ervaringen gaan we het plan verfijnen en verder uitrollen naar andere locaties.”

Eerste ervaring

Beide ondernemers kijken met veel plezier terug op de eerste dag. “We hebben een heel leuke dag gehad, met veel enthousiaste reacties”, aldus Gruter. De regionale media toonden veel belangstelling voor het initiatief dat daarmee een gat in de markt lijkt te dichten door de producten van de markt ook thuis te bezorgen. “Er komen nu al bestellingen binnen voor komende vrijdag”, vertelt Gruter enthousiast. Ondertussen worden de opnames van de eerste bezorging herhaald op de regionale zenders.

Lees ook: De digitale markt, online platform voor ambulante handel

Bezorgbakkie.nl in actie in de Groninger straten op 1 september.

De eerste ervaringen van Bezorgbakkie.nl zijn positief, stelt John Gruter.