Ga naar hoofdinhoud

Bijeenkomst over certificering standwerkers

De Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH), afdeling Standwerkers en het Branchebureau en Opleidingsfonds Ambulante Handel (BOAH) houden maandag 10 september in Hotel De Witte Bergen bij Eemnes een bijeenkomst over de certificering van de standwerkers. De zaal gaat open om 19.30 uur; de bijeenkomst begint om 20.00 uur.

De certificering moet ervoor zorgen dat de standwerkersplaatsen worden bemand door echte standwerkers. Nu zijn er nog wel eens klachten over het feit dat juist uitzoekhandel de mooiste plekken krijgt toegewezen.

Vanaf 1 maart 2013 zullen speciale standwerkersplaatsen op weekmarkten alleen worden vergeven aan gecertificeerde standwerkers. Deze zijn te herkennen aan een pasje. Het pasje wordt geregistreerd in een database van gecertificeerde standwerkers. De gemeenten kunnen te allen tijde naar uw pasje vragen en de database raadplegen. Als iemand zich nadien niet aan de gestelde afspraken houdt, loopt hij of zij het risico het vignet van het certificaat te verliezen.

Het pasje is alleen verkrijgbaar als u de eendaagse cursus ‘gecertificeerd standwerker’ via de BOAH heeft gevolgd. Als u de cursus met goed gevolg heeft afgesloten, legt u de diploma en bedrijfsgegevens voor aan de certificeringscommissie. Bij een akkoord van de certificeringscommissie, ontvangt u een persoonsgebonden pasje en komt u in een databaseregister met alle gecertificeerde standwerkers.

Tijdens de bijeenkomst in De Witte Bergen krijgt u alle uitleg over de certificering en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is bedoeld voor standwerkers, ambtenaren, journalisten en andere belangstellenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.