Ga naar hoofdinhoud

Bloemenhandelaar en visboer geschorst na ruzie

Een bloemenhandelaar en een visboer op de zondagmarkt aan de Binnenrotte in Rotterdam zijn voor onbepaalde tijd geschorst. De schorsing is het gevolg van een heftige ruzie, schrijft Metro.

De ruzie laaide op nadat een zoontje van één van de visverkopers een bloem leegplukte van bloemenhandelaar Kees Westphal. Er zijn vervolgens diverse bedreigingen geuit. Volgens de woordvoerder van de dienst Stadsbeheer, Peter van Druten, zijn de beide kraamhouders geschorst omdat na tussenkomst van een wijkagent de ruzie weer oplaaide.
De compagnons van de vishandelaar bleven volgens de bloemenhandelaar langs zijn kraam lopen en maakten gebaren alsof ze hem bij de keel wilden grijpen. Ze riepen dat hij „een varken” was. Ook zouden ze gedreigd hebben met het lek steken van de banden van zijn auto en het ingooien van de ramen van zijn bloemenwinkel ‘De Lotus’ aan de Strevelsweg. Westphal heeft inmiddels aangifte van bedreiging tegen de visboer gedaan.

Op de markt in Overschie mag bloemenhandelaar Kees Westphal ook niet meer staan zolang de marktmeester er niet van overtuigd is dat de ruzie is opgelost.
Deze week moeten de visboer en de bloemenhandelaar alle twee verschijnen voor een commissie van het marktwezen. Daarna besluit de marktmeester of ze terug mogen keren. De visboer was niet bereikbaar voor commentaar.