Ga naar hoofdinhoud

Boek over trotse marktkoopman

Ambulante vishandelaar Jaap Waasdorp heeft een boek geschreven over het marktleven, getiteld ‘Het bizarre leven van een trotse marktkoopman’. De uitgave wordt op 12 september gepresenteerd op de Botermarkt in Haarlem en een dag later bij De Dolfijn in IJmuiden.

Kleurrijk

Waasdorp beschrijft in het boek op smakelijke wijze hoe hij letterlijk opgroeide in de vishandel en zich ontwikkelde tot een van de kleurrijkste marktlieden van Nederland. In een verteltrant waarin zijn stem doorklinkt, neemt hij de lezer mee langs herinneringen en anekdotes uit het dagelijks leven in deze keiharde en oerhollandse bedrijfstak. Hij vertelt over bijzondere gebeurtenissen tijdens diverse evenementen en over promotiestunts die hij heeft uitgehaald.

Ambassadeur

Het geheel is geïllustreerd met foto’s en knipsels. Waasdorp vertelt ook hoe het is om, door elke dag hard te werken, een onderneming te runnen en daarbij risico’s te nemen. Daarbij licht hij zijn visie op het ondernemerschap toe. ‘Het bizarre leven van een trotse marktkoopman’ is een boek over een bevlogen marktkoopman, die in de loop der jaren uitgroeide tot een waardig ambassadeur van zijn branche.

Het boek wordt op zaterdag 12 september op feestelijke wijze gepresenteerd tijdens de markt op de Botermarkt in Haarlem. Op zondag 13 september is de presentatie bij De Dolfijn aan de Halkade in IJmuiden.