Ga naar hoofdinhoud

Braderie Zevenhoven met zomers weer

Op de braderie in Zevenhoven, die ieder jaar op de zaterdag voor Moederdag wordt gehouden, was het gister gezellig druk. Voor het traditionele vaak slechte weer tijdens dit evenement is dit jaar een zomerse dag in de plaats gekomen.
Naast de kramen met T-shirts, sieraden, cosmetica en planten, waren er ook een aantal van verenigingen en stichtingen, zoals “Heel 7-hoven helpt”. Vereniging De Zonnebloem verkocht lootjes met “prijs”-garantie die, in de vorm van bloemblaadjes aan een grote zonnebloem, door de klanten zelf afgescheurd konden worden. “Ik win nooit wat”, zegt een van de klanten, terwijl ze een paar lootjes koopt. “Dan weet u niet wat er nu gaat gebeuren”, zegt de verkoopster van de loten, “want u heeft zojuist een grote prijs gewonnen”. Even later wordt haar een enorme doos overhandigd.

Bakkerij De Kruyf doet ondertussen ook goede zaken. Elk jaar zijn hun kleine en grote aardbeienschelpen op de braderie een traditie. Met man en macht werd er gewerkt om alle klanten snel te kunnen bedienen. En omdat iedereen uit voorgaande jaren nog wist hoe lekker die schelpen zijn, stonden de klanten ’s morgens al vroeg in de rij. Aan de kraam van Kees en Dirk’s Dagwinkel werden fruittassen verkocht. Peuterspeelgroep “Drie-Turven” uit Zevenhoven had een grote sjoelbak neergezet. Het publiek kon tegen betaling van een klein bedrag haar geluk beproeven. Maar het viel nog niet mee om met de grote schijven ook punten te scoren.

Om 16.00 uur trad de band “Ludens Live” bij café De Bretels op. Het terras op het plein voor het café was inmiddels goed gevuld. Om 20.00 uur volgde de band “What’s Next” als afsluiting van een geslaagde braderie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.