Ga naar hoofdinhoud

Braderie Zwartsluis toeristische trekpleister  

De braderie tijdens het tweejaarlijkse evenement Zwartsluis onder Zeil werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door organisatiebureau Thomas09 uit Noordwolde. Eigenaar Jack de Vries toonde zich halverwege de marktdag een tevreden man. “Als ik hier op een marktdag als marktmeester ongestoord kan rondlopen en alleen maar het stageld hoef te innen, weet ik voor mezelf dat ik het goed heb gedaan.”

De braderie tijdens het tweejaarlijkse evenement Zwartsluis onder Zeil werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door organisatiebureau Thomas9 uit Noordwolde.

Inwoners nog onder zeil

De echte drukte in Zwartsluis tijdens de braderie moet op deze zaterdag in het Hemelvaartsweekend rond het middaguur nog op gang komen. Vooral toeristen trekken langs de in totaal 55 kramen die langs de kade en in het centrum van het dorp staan opgesteld. De inwoners van het dorp zitten thuis aan de warme hap of slapen hun roes uit van de nacht ervoor, waarmee ze ongewild de naam van het evenement ‘Zwartsluis onder Zeil’ een andere betekenis geven.

“Toen ik hier vanochtend om 5.00 uur aankwam en een kop koffie in de kroeg kwam halen, zat het daar nog vol met bezoekers. Zij liggen nu vast op één oor”, denkt marktmeester Jack de Vries van organisatiebureau Thomas09. Hij geniet van het totaalplaatje op de kade: “Moet je nou kijken, de marktkramen met op de voorgrond de aangemeerde boten, een prachtig beeld. Ik word hier wel blij van. Uitstraling is voor mij belangrijk. Nou, dat zit hier wel goed.”

Wil je meer lezen over Zwartsluis onder Zeil en heb je een abonnement? Ga dan naar de online versie. Ben je nog geen abonnee? Kijk naar de mogelijkheden.