Ga naar hoofdinhoud

Castle Christmas Fair: alleen sneeuw ontbreekt

Alles straalt kerstsfeer uit tijdens de Castle Christmas Fair op het terrein en in de gebouwen van de historische Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid”en de omzet is goed. “Voor een eerste dag ben ik zeer tevreden.”

Regen, regen en nog eens regen

Over belangstelling hebben de ambulante handelaren niet te klagen op deze eerste dag (van vier) van de Castle Christmas Fair, van 17 tot en met 20 november. Een constante stroom bezoekers struint langs de kramen, die voor het overgrote deel zijn opgesteld in enorme tenten. Dat is geen overbodige luxe, want geheel naar Nederlandse kersttraditie valt er veel neerslag. Niet in de vorm van sneeuw, maar druppels. Het regent, de hele dag door. “Mensen, kijk niet zo boos. Het is maar regen. Als je wilt schuilen, doe dat dan onder mijn luifel en bestel meteen poffertjes of een heerlijke wafel met Nutella”, probeert de eigenaresse van de poffertjeskraam voorbijgangers te verleiden tot aankopen.

Vrolijke pop-up kaarten

Pop-up kaarten Even verderop staat Roland Ikelaar van Ananda Gifts. Hij verkoopt ingenieuze gemaakte vrolijke pop-up kaarten. “Sommige ontwerpen zijn van mijn hand, andere van kunstenaars die ik benader. De kaarten zelf worden elders gemaakt.” Zodra er iemand stopt voor een blik op zijn kaarten, snelt hij die kant op en geeft die persoon enkele voorbeelden in handen. “Het komt mij vandaag nog niet aanwaaien, al ben ik wel redelijk tevreden met de klandizie.”

Wil je meer lezen over de Castle Christmas Fair, lees dan de digitale versie in Marktvisie editie 12.