Ga naar hoofdinhoud

Certificering niet te doen voor honderd man

De afdeling Standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft tijdens haar ledenvergadering van 26 oktober besloten per direct te stoppen met de certificering van standwerkers. In de decemberuitgave van Marktvisie licht voorzitter Benvenido van Schaik van de afdeling standwerkers van de CVAH het besluit toe.

Uitvoerbaarheid

Volgens Van Schaik zijn de kosten van certificering voor de midden- en lange termijn niet meer in verhouding met de aanwas van nieuwe standwerkers. ‘Dit betekent simpelweg dat de kosten voor de uitvoerbaarheid en de houdbaarheid van de certificering niet zijn op te hoesten. Hierdoor is er geen draagvlak meer voor het certificeringstraject.’

Onbetaalbaar

De CVAH heeft het certificeringshuis opgetuigd maar dit blijkt vervolgens onbetaalbaar voor de afdeling Standwerkers, die honderd leden telt, die de uitvoering ter hand zou moeten nemen. De CVAH was in de afgelopen drie jaar de houder van de certificering en de certificeringspassen, aldus Van Schaik. ‘Zij hebben de certificering uitgerold en de cursus ontwikkeld. De uitvoering zou vervolgens voor rekening komen van de afdeling Standwerkers van de CVAH. ‘Als bestuur kunnen we die taak niet oppakken. We zouden het certificeringswerk moeten uitbesteden en daar zijn enorme kosten aan verbonden’.

Het volledige artikel kunt u lezen in Marktvisie nr. 12, die verschijnt op 15 december.