Ga naar hoofdinhoud

CVAH wil algehele ontheffing zero-emissie tot 2035

De partijen van de Uitvoeringsagenda Stadslogistiek bieden volgens CVAH onwerkbare oplossingen voor ‘op weg naar zero-emissie in de ambulante handel’. “We waren al blij met een luisterend oor voor onze uitdaging van zero-emissie in de ambulante handel, maar de geboden oplossingen bieden in de praktijk geen soelaas”, zegt CVAH-voorzitter Louise Wesselius op de website van CVAH.

Werkbare overgangsregeling

De branchevereniging dringt aan op een werkbare overgangsregeling voor de ambulante handel. “Hiermee wordt recht gedaan aan de bijzondere positie van de ambulante ondernemers. Wij willen graag een algehele ontheffing van de zero-emissie zones voor de bestel- en vrachtauto’s voor de ambulante handel tot 2035.” De ontheffingen kunnen volgens de branchevereniging via het Centraal Loket worden afgegeven. “Wij hebben aan alle gemeenten een brief gestuurd met daarin ons standpunt en uitgelegd waarom de oplossingen niet voldoen. Vanzelfsprekend hebben we ook al onze leden geïnformeerd en tot actie opgeroepen om lokaal de brief bij de gemeenten onder de aandacht te brengen.” 

Kopzorgen

De CVAH volgt al geruime tijd de regelgeving op het gebied van Zero Emissie. Regelgeving die veel ondernemers in de ambulante handel op dit moment kopzorgen geeft. “Niemand is tegen een duurzame samenleving. Het gaat vooral om de manier waarop. Het is goed om een ambitie te stellen, maar het moet ook wel uitvoerbaar zijn. Daarom denken wij liever in oplossingen, zowel technisch als financieel”, aldus Wesselius.