Ga naar hoofdinhoud

CVAH overhandigt rapport schaarse vergunningen aan staatssecretaris Keijzer

Het onderzoeksrapport over de schaarse vergunningen is af. CVAH-voorzitter Henk Achterhuis overhandigde afgelopen zaterdag in Bunschoten het document aan staatssecretaris Mona Keijzer.

Mona Keijzer

De CVAH heeft het rapport laten maken om de gevolgen van de wetgeving rond de schaarse vergunningen voor de ambulante handel in kaart te brengen. Aanvankelijk zou het rapport al voor de zomer af zijn, maar het heeft door de complexiteit van het onderwerp wat langer geduurd.

Betere wetgeving

De CVAH hoopt dat het rapport een aanzet geeft voor betere wetgeving rond schaarse vergunningen, als reactie op de eerder voorgestelde wetgeving in de Tweede Kamer. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de CVAH gevraagd om mee te denken over de nieuw te vormen wetgeving. De vereniging heeft daarop externe expertise ingehuurd van Marktonderzoekbureau DESAN en Henk Gianotten om het rapport samen te stellen.

Bezorgdheid

Het doel is om de politieke besluitvormers een helder en concreet beeld geven van de gevolgen van ‘schaarse vergunningen’ voor de ambulante handel. Er is veel bezorgdheid onder de ondernemers over de huidige plannen. De overhandiging was in het centrum van Bunschoten0-Spakenburg.

Media-aandacht

Onder andere de NOS en EenVandaag hebben het afgelopen weekend aandacht besteed aan de problematiek voor de markt.

In het volgende nummer van Marktvisie (nummer 11, publicatiedatum 5/11) besteden we uitgebreid aandacht aan het rapport Schaarse vergunningen.