Ga naar hoofdinhoud

CVAH Vakdagen over toekomst ondernemen op de markt

Schaarse vergunningen, vergrijzing van de branche en bezuinigingen doemen als spookbeelden op, maar tegelijkertijd biedt de veranderende economie nieuwe kansen en uitdagingen. Hoe spelen marktondernemers daarop in? Die vraag ligt voor tijdens de CVAH Vakdagen die in oktober in het land worden gehouden.

Blik verruimen

“De Vakdagen bieden de ruimte om eens anders naar je werk te kijken”, aldus CVAH-voorzitter Henk Achterhuis. “Bij elkaar komen met je collega’s in een andere omgeving dan de markt, dat is goed voor iedereen. Je verruimt je blik en je kijkt naar je werk vanuit een andere invalshoek. Je hoort hoe je collega’s tegen de problemen aankijken waar jij ook tegen aan loopt. Behalve dat dit interessante visies oplevert, is het ook een moment van verbroedering. Dat is de belangrijke meerwaarde van de Vakdagen.”

Thema’s

Tijdens de vakdagen staan twee thema’s centraal: het beleid met betrekking tot schaarse vergunningen en de toekomst van de ambulante handel. De schaarse vergunningen zijn de CVAH een doorn in het oog met name omdat het erop lijkt dat diverse gemeenten er verschillend mee omgaan. De branchevereniging streeft naar maximale harmonie, zet in op een overgangsregeling en beoogt een vergunningenbeleid met een langere duur (15 à 20 jaar).

De digitalisering heeft volgens de CVAH ook de ambulante handel niet onberoerd gelaten. Het aantal marktondernemers daalt en weinig jongeren lijken interesse te tonen voor het vak. Dit heeft niet alleen effect op het vak als zodanig, maar is ook van invloed op de betekenis van de brancheorganisatie. “Wat willen we als ambulante ondernemers? Willen we goed georganiseerd blijven en vinden we het belangrijk dat er een organisatie is die onze belangen behartigt in de politieke overlegstructuren? Ook dat is onderwerp van gesprek tijdens de vakdagen”, aldus Achterhuis.

De data

Maandag 14 oktober in Akersloot
Locatie: Van der Valk Geesterweg 1A, 1921 NV Akersloot

Dinsdag 15 oktober in Nieuwerkerk a/d IJssel
Locatie: Van der Valk Parallelweg Zuid 185, 2914 LE Nieuwerkerk aan den IJssel

Maandag 21 oktober in Eindhoven
Locatie: Van der Valk Aalsterweg 322, 5644 RL Eindhoven

Dinsdag 22 oktober in Berkel-Enschot
Locatie: De Druiventros Bosscheweg 11, 5056 PP Berkel-Enschot

Maandag 28 oktober in Zwolle
Locatie: Van der Valk Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH Zwolle

Dinsdag 29 oktober in Assen
Locatie: Van der Valk Balkenweg 1, 9405 CC Assen

Voor alle avonden geldt:

Zaal open 19.00 uur. aanvang 19.30, einde 21.00 uur.
Vanaf 21.00 uur informele afsluiting met een drankje en een hapje.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden op: cvah.nl/vakdagen2019