Ga naar hoofdinhoud

CVAH: versoepelingen gelden ook voor warenmarkt

De mogelijke versoepelingen die eraan zitten te komen gelden ook voor de warenmarkt. Navraag van CVAH in Den Haag leert dat naast heropening van terrassen en winkels ook de warenmarkt weer volledig op kan.

Of de versoepelingen ook daadwerkelijk per 21 april in kunnen gaan valt echter nog te bezien. Verschillende OMT-leden en ziekenhuiskoepel NZV hebben in de media al laten weten ‘verbijsterd’ te zijn over de aangekondigde versoepelingen per 21 april. Coronaminister Hugo de Jonge liet vrijdagochtend weten dat het OMT-advies voor het kabinet van doorslaggevend belang zal zijn in de beslissing of en in welke mate de versoepelingen inderdaad door kunnen gaan per 21 april.

Kort geding

Of de versoepelingen doorgaan of niet, het kort geding tegen de staat dat staat gepland voor woensdagochtend 14 april gaat gewoon door, vertelt voorzitter Louise Wesselius op de website van CVAH. “Dit omdat de CVAH strijdt voor volledige heropening van alle markten. We hebben vorig jaar al aangetoond dat de markten veilig en verantwoord open kunnen aan de hand van de CVAH-protocollen. We zijn er klaar voor. De CVAH blijft optimistisch en strijdt voor de ruim 5.000 ondernemers die al sinds 15 december 2020 niet op de markt hun producten mogen verkopen.”

Een aantal marktkooplui heeft aangekondigd dinsdag 13 april te demonstreren, op het Malieveld in Den Haag omdat zij zich niet gehoord voelen door de landelijke politiek. Zij pleiten voor hetzelfde perspectief als de horeca en winkeliers.