Ga naar hoofdinhoud

De Afrikaandermarkt bruist deze zomer

Op zaterdag 28 juni wordt de Rotterdamse Afrikaandermarkt nog levendiger en kleurrijker dan hij al is. De Afrikaanderwijk Coöperatie organiseert dan een serie activiteiten waarmee de kwaliteiten van de markt en het winkelgebied extra onder de aandacht gebracht worden.

Betaalbaar en uniek
Er vinden op en rond de markt zomermodeshows plaats met kleding die je op de markt en bij de winkels in de wijk kunt kopen. Van betaalbare confectie tot unieke couture stukken en van sportkleding tot grote maten. Zo is er kleding uit de collecties van Ravi Kumar Fashion, H.K. Duggal, Udasi Fashion, Fashion by Bo en van de winkels Joka Sport, Het Broekenpaleis en Modehuis Aladin. Er is een marktomroeper die hierbij toelichting geeft en alle ins en outs over de nieuwste mode vertelt. Voor bezoekers van de markt is ook een mooie duurzame tas gemaakt die zaterdag wordt uitgedeeld.

Wie heeft de mooiste kraam
Bewoners, ontwerpers en stylisten zullen zaterdag marktondernemers helpen om hun kramen op de markt er nog fraaier uit te laten zien en om nieuwe diensten aan te bieden. Van bloemschikken in de bloemenkraam tot een gezellig terrasje waar je direct je vers gekochte brood kunt opeten.

Daarnaast zal een deskundige jury beoordelen wat de mooiste en meest bijzondere kraam van de hele markt is. Deze jury bestaat uit een marktkoopman, een vertegenwoordiger van Stadsbeheer en de etaleur van de bekende kookwinkel Kookpunt. Voor de winnaar stellen het Wijkatelier op Zuid en Kookpunt een mooie prijs beschikbaar.

Het Geluid van Zuid
De markt is van oudsher een plek voor presentatie en waar meningen gedeeld worden. Jongeren uit de wijk houden voor het project Het Geluid van Zuid interviews met marktbezoekers. Deze worden online uitgezonden, maar zijn natuurlijk ook op de dag zelf live op de markt te beluisteren. Alle gesprekken samen vormen Het Geluid van Zuid.

Portret van een vreemdeling
Iemand op de foto zetten die je niet kent? Kunstenaar Rik Moonen geeft op de markt een workshop portretten maken van mensen die je niet kent. Hoe spreek je iemand aan, wat houdt een ander bezig, hoe raak je aan de praat en hoe zorg je ervoor dat de foto die je maakt iets zegt over deze ontmoeting? De workshop start om 12.00 in het Gemaal en je leert om met een scherpe blik naar andere mensen te kijken, zodat je echt een persoonlijk portret kunt maken. Deelname is deze keer slechts 5,- Euro. Zelf meenemen: digitale camera of smartphone.

Programma:

Locaties
Afrikaanderplein (kruising Pretorialaan / Paul Krugerstraat)
Nathalplein (Paul Krugerstraat)
Gemaal op Zuid (Pretorialaan 141)

Tijden

9.30 Start De Markt van Nu In diverse marktkramen

10.00 Het geluid van Zuid In een marktkraam

12.00 1e modeshow Lopen over de markt

Portret van een vreemdeling Start in het Gemaal op Zuid

13.00 2e Modeshow Natalplein

14.00 Start jurering mooiste kraam op de markt
Verspreid over de markt 3e modeshow

Lopen over de markt

14.45 4e modeshow Voor Restaurant Meram

15.30 Prijsuitreiking mooiste kraam Op de markt