Ga naar hoofdinhoud

De Markt elke werkdag op SBS6

Den Haag, 24 augustus 2011

HBD start nieuwe promotiecampagne voor de warenmarkt

De Markt elke werkdag op SBS6

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) start op 1 september met een nieuwe promotiecampagne voor de warenmarkt. Centraal in de campagne staat een serie tv-commercials, die tot het einde van het jaar elke werkdag rond de klok van half elf wordt uitgezonden op SBS6, vlak voor Hart van Nederland. De spotjes zijn opgezet als een mini-TV-programma en laten elke keer een andere échte marktondernemer zien met een leuke aanbieding of verrassend product. Altijd is de conclusie: ‘Kijk, dáárvoor ga je naar de markt’.

Henk Achterhuis, voorzitter adviescommissie Markt-, Straat- en Rivierhandel van het HBD: “De meeste mensen weten wel dat de markt veel te bieden heeft, maar maken er toch geen gewoonte van de markt regelmatig te bezoeken. Daar willen we verandering in brengen door ze via tv-commercials elke dag een andere concrete reden te geven om naar de markt te gaan. Aanbiedingen, verse seizoensproducten, unieke specialiteiten. Kijk, dáárvoor ga je naar de markt!”.

De ondernemers máken de markt. Daarom zet het HBD voor de commercials geen acteurs in, maar echte, actieve marktondernemers, die hun eigen producten en aanbiedingen aanprijzen. In totaal worden dit jaar zo’n 80 commercials van ieder 20 seconden gemaakt. De spots worden opgenomen op markten in het hele land, van Groningen tot Middelburg en van Alkmaar tot Maastricht.
De campagne wordt ondersteund via de consumentenwebsite www.naardemarkt.nl. Voor marktondernemers wordt promotiemateriaal ontwikkeld met de kreet ‘Kijk, dáárvoor ga je naar de markt’, zodat ze ook in de kraam of verkoopwagen kunnen inhaken op de nieuwe campagne. Het promotiemateriaal is straks te downloaden of te bestellen via www.marktpromotie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.