Ga naar hoofdinhoud

De markt in de coronacrisis, deel 22: Veranderingen voor markt na extra maatregelen regering

In dit artikel – een vervolg op de voorgaande delen – leest u wat we in de media vinden over de invloed van de coronacrisis op de markt. 

15 december: Veranderingen voor de markt door de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid. Bron CVAH.

 Ook veranderingen voor de warenmarkt! Er is nu meer duidelijkheid over de gisteren door het kabinet aangekondigde harde lockdown. Van 15 december 2020 tot en met 19 januari 2021 worden warenmarkten NIET als een geheel gezien. Het organiseren van markten wordt beperkt tot warenmarkten in de levensmiddelenbranche. Op grond van artikel 5.1 van de Tijdelijke regeling maatregelen covid 19 was het toegestaan om een warenmarkt te organiseren. Gelet op de verzwaarde maatregelen van deze regeling wordt dit nu beperkt. Het is daarmee niet toegestaan om bijvoorbeeld een markt te organiseren waar souvenirs, kleding en stoffen worden verkocht.

Warenmarkten mogen dus openblijven, maar met de restricties zoals aangegeven. 
Waar nog aanvullende helderheid over moet komen is de verkoop van bijvoorbeeld bloemen, kerstbomen, dierenvoeding en drogisterijartikelen. Vermoedelijk mogen bloemen en kerstbomen ook op de markt omdat dit bij winkels buiten ook mag. Hopelijk komt er in de komende dagen meer duidelijkheid.

In tegenstelling tot de verwachting in het vorige CVAH-flitsbericht geen goed nieuws en  vooral een enorme slag voor de marktondernemers die hierdoor worden getroffen.
Gegeven de situatie zullen we met elkaar de veiligheid voor het shoppen in de buitenlucht moeten blijven waarborgen. 1,5 meter afstand houden blijft noodzakelijk.

14 december:

https://twitter.com/Oriental__Beat/status/1337638057768574976

10 december:

Een reportage over de Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg, die mogelijk (brand)gevaarlijk zijn.

9 december:

Een digitale kerstmarkt, is dat de toekomst?

Kijk jij ook altijd zo uit naar de kerstmarkten? Dit jaar gaat dat helaas niet door. Maar niet getreurd; wij brengen de kerstmarkt bij jou thuis! We introduceren Drenthe’s Digitale Kerstmarkt. Open tien dagen lang een nieuw deurtje en ontdek de leukste verrassingen. Zo tellen we samen af tot de Kerstdagen. Met handige tips, video’s en leuke winacties. Ook verloten we op de laatste dag een mooie hoofdprijs. Wil jij er zeker van zijn dat je geen deurtje overslaat? Schrijf je dan nu in en wij houden je per mail op de hoogte. 

7 december:

Over kerstmarkten in de buurt van Tilburg.

Petitie voor terugkeer van viskraam in Arnhemse wijk, zo leest u in De Gelderlander.

Zet 20 maart 2021 maar in de agenda, stelt Grootenhoek Jaarmarkt.