Ga naar hoofdinhoud

De Puttense markt gaat online

Woensdag 5 maart 2014 lanceert wethouder N. Gerritsen de website www.puttensemarkt.nl. De website geeft de Puttense weekmarkt een gezicht; de ondernemers die wekelijks op de markt staan, kunnen hun producten tonen aan een breed publiek.

Hans Wucher van de marktcommissie vertelt: ‘Draad Internetprojecten heeft ons benaderd dat onze markt flink kan profiteren van een eigen website. We leven ten slotte in een wereld waarin steeds meer online gaat. Draad heeft een demonstratie gegeven en als marktcommissie waren we gelijk enthousiast.’

De website voor de Puttense Markt moet ervoor zorgen dat meer mensen de markt, en daarmee ook het winkelcentrum van Putten weten te vinden. In een tijd waarin de concurrentie van bijvoorbeeld supermarkten steeds groter wordt, kiezen de marktkooplieden samen met de gemeente voor een innovatieve oplossing. Via de website zien bezoekers direct welke ondernemers er op de markt te vinden zijn en welke producten er te koop zijn. Daarnaast bevat de website het laatste nieuws over de markt en vindt de bezoeker er alle relevante informatie over bijvoorbeeld parkeerplaatsen en de tijden waarop er markt is.

Kortingscoupons
Belangrijk onderdeel van de website zijn de kortingscoupons die ingeleverd kunnen worden op de markt. De kortingscoupons kunnen door de ondernemers eenvoudig worden aangemaakt. Vervolgens worden ze automatisch verspreid via social media als Twitter en Facebook. Twee dagen voor de marktdag worden de aanbiedingen verstuurd via een nieuwsbrief. De coupons kunnen van de website geprint worden, maar ook via smartphone getoond worden.