Ga naar hoofdinhoud

Decembernummer Marktvisie online

Marktvisie nummer 12, het decembernummer, staat online. Het vakblad verschijnt rond 6 december per post, maar abonnees kunnen het nummer nu al online lezen. 

Hierin onder meer een artikel over mbo-studenten die kennismaken met de ambulante handel. Wij volgden Gerrie Golsteijn, CVAH-bestuurslid en gepensioneerd markthandelaar, een dag terwijl hij bevlogen en met passie voor een klas leerlingen van het Alfa College in Groningen stond.  cover_marktvisie_12_2016

Jonge ondernemers

De markt heeft behoefte aan jonge ondernemers. Inspireren van de nieuwe generatie begint al in de schoolbanken. Gerrie Golsteijn verzorgt namens CVAH gastlessen op onder andere mbo-opleidingen detailhandel. “De markt biedt laagdrempelige mogelijkheden voor startende ondernemers”, betoogt Golsteijn.

Utrechtse Bazaar

In Marktvisie nummer 12 staat ook een artikel over de Utrechtse Bazaar. De Utrechtse Bazaar slaat een nieuwe weg in. Laurens van der Heijden, directeur van het familiebedrijf, ziet de uitdagingen onder ogen en komt in actie. De eerste veranderingen zijn doorgevoerd. “Het effect is merkbaar. Er ontstaat weer een positieve vibe.”

Jaarrekening

En nog even en dan zetten we met zijn allen een streep onder het jaar. Wie door de Belastingdienst als ondernemer wordt gezien, zal over elk boekjaar een jaarrekening moeten opstellen. Dat roept vragen op: aan welke regels moet een jaarrekening voldoen? Moet ik dit jaar nog investeren in mijn bedrijf of stel ik dat liever uit? En is het wel zo slim om als micro-onderneming een verkorte jaarrekening op te stellen?

U leest dit en meer in ons vakblad. Met uiteraard ook de Kalender met daarin het overzicht van de eerste markten in 2017.