Ga naar hoofdinhoud

Decembernummer van Marktvisie

Het decembernummer van Marktvisie verschijnt in de week van 5 december 2017. Op de cover staat AGF marktkoopman Jasper Pellikaan.

De jonge (24) ondernemer uit Meerkerk heeft een jaar lopen broeden voor hij een nieuwe markavan bestelde. Zijn verhaal leest u in Marktvisie nummer 12-2017. 

Druk op bestaande markten

Tevens vindt u in deze editie een interview met antropoloog Freek Janssens, die begin oktober promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op zijn onderzoek, dat hij gedurende zes jaar in Amsterdam, Londen en Istanboel verrichte. “Ik wilde weten hoe het komt dat er in die grote steden constant nieuwe markten verschijnen en er grote druk bestaat op de bestaande markten, die daardoor in veel gevallen inkrimpen, verdwijnen of worden verplaatst naar minder aantrekkelijke gebieden”, zegt Janssens.

Markt verplaatsen

En wat te denken van marktverplaatsingen. In december een veelvoorkomend fenomeen. In het artikel ‘Markt verplaatsen? Dacht het niet!’ is te lezen dat gemeenten weekmarkten voor allerlei evenementen laten uitwijken naar een andere plek. Dat leidt vaak tot conflicten met marktondernemers, omdat die omzet dreigen mis te lopen. Hoe kunnen de verschillende belanghebbenden het beste omgaan met dit probleem?

Marktkalender

Uiteraard staat de Marktkalender, met een overzicht van de bij ons gemelde markten, centraal. Daaromheen staan verschillende interessante praktijkverhalen. Nieuwsgierig, maar geen abonnement op het vakblad Marktvisie? Klik hier

Eén reactie op “Decembernummer van Marktvisie

Reacties zijn uitgeschakeld.