Ga naar hoofdinhoud

Demonstratie marktkooplui in Den Haag

Een groep marktkooplui gaan onder de noemer ‘ambulant on tour 2021’ aanstaande dinsdagochtend 13 april naar het Malieveld in Den Haag om te demonstreren. Aanleiding voor de demonstratie zijn de mogelijk aangekondigde versoepelingen die per 21 april in zouden gaan.

Zo zou met ingang van die datum de avondklok verdwijnen en mogen terrassen mogelijk weer open. De markt wordt in de plannen voor versoepeling niet specifiek genoemd.

Paul Bol is een van de initiatiefnemers voor de demonstratie. “Er zijn 17.000 ambulante handelaren, waarvan 10.000 in de non-food werkzaam zijn. Iedereen wordt perspectief geboden, maar wij van de markt hebben het idee dat we door politiek Den Haag worden vergeten. Wij willen ook gehoord en genoemd worden. Vandaar deze demonstratie”, aldus Bol.

Dinsdag zullen zo’n 30 voertuigen, vooral busjes, in colonne vanaf Woerden vertrekken richting het Malieveld in Den Haag. Eenmaal in Den Haag mogen 2 afgevaardigden onder politiebegeleiding naar het Binnenhof, waar zij bewindslieden iets ludieks aan zullen bieden.