Ga naar hoofdinhoud

Deze markten moet je beslist bezoeken in Londen!

Heb je met je glasvezel Arnhem een vakantie naar Londen geboekt? Als markthandelaar zul je in de Britse hoofdstad natuurlijk ook graag naar een markt gaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door inspiratie op te doen, maar ook om mooie koopjes te vinden die je vervolgens zelf op een markt in Nederland kunt verkopen. De onderstaande markten in Londen zijn hiervoor echte aanraders!

Covent Garden Market

De omvang van de status van markt is bij de Covent Garden Market nogal twijfelachtig, ondanks dat het een van de beroemdste markten in Londen is. Er zijn hier namelijk meer winkels die designertassen verkopen dan markthandelaren, maar dat neemt niet weg dat het een historische marktplek in het centrum van Londen is. Denk ook niet dat het hier alleen om de grote namen gaat – er zijn onafhankelijken en eigenaardige vondsten als je rondsnuffelt, vooral in de weekenden wanneer onafhankelijke makers zich op de Apple Market vestigen.

Columbia Road Flower Market

Columbia Road Flower Market is een zondagsmarkt in Londen die je gezien moet hebben. Geliefd bij zowel de lokale bevolking als bezoekers, het is niet moeilijk te begrijpen waarom dit een echte favoriet is. Per slot van rekening is winkelen voor armen vol bloemen en misschien een kamerplant of twee een mooie manier om een ​​deel van je weekend door te brengen. Managed WAN zul je hier niet kunnen kopen, maar prachtige bloemen voor in je hotelkamer of AirBnb in Londen juist wel! De meeste handelaren zijn hier al tientallen jaren en de vriendelijke en gezellige sfeer is net zo aantrekkelijk als de bloemen zelf. Ga vroeg om de drukte te vermijden of ga juist laat om een ​​paar koopjes te doen.

Brick Lane Market

Zondag is de dag waarop Brick Lane’s spinnenweb van verschillende markten echt schittert. Brick Lane zelf transformeert een coole straatmarkt in Londen – een wirwar van kraampjes met kleding, handgemaakte en huishoudelijke artikelen. Ga van de hoofdweg af voor nog meer lekkernijen: de Sunday Upmarket barst van de designermakers die prachtige sieraden en accessoires verkopen en een soortgelijke sfeer is ook te vinden op de Backyard Market. Ga ook beslist naar de Tea Rooms voor vintage winkels en eigenzinnige vondsten.

Alfies Antiques Market

Alfies Antiques Market is een juweeltje in Londen, een historische antiekmarkt die de eerste stop zou moeten zijn voor iedereen die op zoek is naar karakteristieke meubels en accessoires voor hun huis. Dit is de grootste overdekte antiek- en vintagemarkt van Londen en dat is te zien – er zijn meer dan 100 dealers die prachtige stukken aanprijzen die wachten om een ​​ereplaats in je huis in te nemen. Naast meubels is er hier ook een grote selectie vintage kunst, mode, textiel en boeken.