Ga naar hoofdinhoud

Digitale plattegrond voor bezoekers met smartphone

Om de bezoekers van de jaarmarkt Alphen aan den Rijn nog beter van dienst te zijn heeft Fresh Events een speciale ‘augmented reality layer’ laten ontwikkelen. Hiermee krijgt de bezoeker met een smartphone de jaarmarkt plattegrond digitaal op zijn of haar telefoon.

Door middel van deze layer is het mogelijk om met behulp van de smartphone op verschillende manieren te ‘kijken’ waar zich de verschillende activiteiten en speciale locaties bevinden. Informatie zoals de afstand tussen de bezoeker en de speciale locatie of activiteit worden in dit scherm getoond. Ook is het mogelijk om met de smartphone naar de locatie te navigeren, denk hierbij bijvoorbeeld aan openbare toiletten of EHBO-posten.

Volgens Fresh Events zijn er drie manieren van ‘kijken’. Allereerst is er de zogeheten ‘Camera View’. Een bezoeker kijkt door de camera van zijn telefoon. Over ‘de werkelijkheid’ wordt een laag geprojecteerd die aangeeft waar welke activiteit zich bevindt en hoever deze van de bezoeker is verwijderd. Door op de juiste button te klikken, krijgt de bezoeker extra informatie over de activiteit of kan hij erheen navigeren. De tweede manier van ‘kijken’ gaat via een lijst waarop alle locaties en activiteiten worden gepresenteerd. De dichtstbijzijnde locatie en/of activiteit staat bovenaan. Tenslotte is er ook de mogelijkheid om te navigeren en te zoeken via een overzichtskaart.

Wie de zogeheten ‘layer’ wil gebruiken of ontdekken, kan kijken op:
http://www.jaarmarktalphenaandenrijn.nl/jaarmarkt/plattegrond/digitale-plattegrond/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.