Ga naar hoofdinhoud

Discussie over markt Breskens

In Breskens is discussie ontstaan over de locatie van de markt, meldt omroep Zeeland. Op maandag en donderdagochtend staan er van oudsher marktkramen op het Oranjeplein. Omdat het winkelhart van Breskens de afgelopen jaren verplaatst is naar het Spuiplein, willen de marktkoopmannen daar nu ook gaan staan.

De dorpsraad van Breskens ziet niets in een verhuizing. Voorzitter Suzan Boersma zegt dat er dan niks meer over blijft van het Oranjeplein. Volgens haar hebben de ondernemers op het Spuiplein er zelf een succes van gemaakt door veel te investeren. “De marktverkopers investeren niks”, zegt Boersma. De dorpsraadvoorzitter denkt ook dat er te weinig geschikte plaatsen zijn op het Spuiplein en de zware kramen zouden volgens haar niet goed zijn voor de bestrating van het plein.

Annelies Scheele, die iedere donderdag kaas verkoopt op het Oranjeplein, heeft namens alle zes marktverkopers een brief gestuurd naar de gemeente Sluis. Ze vinden dat het niet hun verantwoordelijkheid is om de leefbaarheid op het Oranjeplein te behouden. Het is niet de eerste keer dat de marktverkopers aankloppen bij de gemeente. Twee jaar geleden is hun verzoek om te verhuizen al eens afgewezen. De wethouder heeft toegezegd opnieuw met ze in gesprek te gaan.