Ga naar hoofdinhoud

Dit moet je weten voordat je met je kraam op de markt gaat staan

Ben jij van plan om je met jouw kraam op de markt te wagen om zo jouw producten te kunnen verkopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, om er voor te zorgen dat alles voorspoedig en succesvol verloopt. Wij hebben hieronder een aantal punten voor je uiteengezet.

Locatie en vergunningen

Het is uiteraard belangrijk om, voordat je de markt op gaat, te kiezen voor de juiste locatie voor jouw marktkraam. Daarnaast is het belangrijk om goed op een rijtje te hebben welke vergunningen je nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld een marktvergunning en een standplaatsvergunning. Afhankelijk van de producten die je wilt gaan verkopen zijn er ook verschillende vergunningen. Denk aan een voedselvergunning of een evenementenvergunning.

Een car verzekering

Verder raden we het ook zeker aan om je kraam goed te verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld met een car verzekering. Deze Construction All Risk verzekering, dekt schade aan je kraam als gevolg van ongelukken, diefstal, brand of bijvoorbeeld vandalisme.

Productselectie en presentatie

Je hebt waarschijnlijk al besloten welke producten je wilt gaan verkopen. Zorg er ook voor dat de productselectie past bij de locatie waar je wilt gaan verkopen. Houdt daarbij rekening met de inwoners van de geselecteerde regio. Verder is het van belang om je kraam op de markt zo aantrekkelijk mogelijk uit te stallen. Zorg ervoor dat je producten mooi uitgestald staan in de kraam om de verkoop ervan te stimuleren. 

Financiële planning

Financiële zaken zijn natuurlijk erg belangrijk. Stel een budget op en ga na hoe je de financiële aspecten van je kraam zal gaan beheren. Hou hierbij rekening met verschillende kosten die je zal moeten maken. Denk aan kosten zoals vergunningen, de huur van de ruimte, apparatuur en bijvoorbeeld reiskosten.

Marketing en promotie

Jij wilt uiteraard zo veel mogelijk klanten tot jouw kraam trekken. Om dit te bereiken, is het belangrijk om marketing en promotie te doen. Ga op zoek naar kanalen waar jouw doelgroep beschikking tot heeft en veel gebruikt, om via deze weg jouw producten te promoten. 

Klantenservice

Het is verder ook erg belangrijk dat je je klanten op een gepaste en behulpzame manier dient. Op de markt kom je in contact met veel mensen die je moet helpen. Goede service zal ook een positief effect hebben op de naam die jouw kraam draagt.

Met deze tips, kom je op de markt al een heel eind!

De informatie in dit partnernieuws is afkomstig van een van de commerciële partners van de Eisma Media Groep.