Ga naar hoofdinhoud

Divers internationaal deelnemersveld bij WK Standwerken

In het centrum van Rijssen vindt op zaterdag 29 juni 2019 het WK Standwerken plaats. Een primeur voor de Overijsselse plaats waar al meerdere concoursen en het Nederlands Kampioenschap zijn gehouden.

25 internationale standwerkers strijden deze zaterdag om de titel ‘Wereldkampioen Standwerken 2019’. Het standwerken is in Rijssen bekend en geliefd. In het verleden vonden meerdere concoursen plaats, waaronder een Nederlands Kampioenschap.

Primeur

Het is de organisatie gelukt om een WK te organiseren met internationale deelnemers. De deelnemers komen uit Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Oekraïne, Israël, Indonesië en zelfs uit Iran. Dit is een primeur. Daarnaast nemen 10 Nederlandse standwerkers deel aan dit concours.

Programma

Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van unieke presentaties, ook wel een soort cabaret op het hoogste niveau genoemd. De standwerkers zijn verdeeld over het centrum van Rijssen: de Grotestraat, het Schild, de Haarstraat en het plein bij de Hoge Wal.

Professionele jury

Een tiental juryleden hebben de zware taak om de winnaar uit te zoeken welke beoordeeld wordt op welsprekendheid, originaliteit en overtuigingskracht.

De prijzen worden uitgereikt door commissaris van de koning van provincie Overijssel dhr. Andries Heidema vergezeld door burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten.