Ga naar hoofdinhoud

Dorpsburgemeester blaast markt nieuw leven in

In het Belgische Melsele wil dorpsburgemeester Koen Maes de markt nieuw leven inblazen. Hiermee gaat hij zijn verkiezingsbelofte waarmaken.

Maes beloofde zijn dorpsgenoten namelijk een wedergeboorte van de markt en ging op eigen houtje op zoek naar marktondernemers die zich hierbij willen aansluiten.

Vorig jaar juli werd Maes verkozen tot burgemeester voor een jaar tijdens de Dorpsfeesten in Melsele. Tijdens zijn inhuldigingsspeech droomde hij luidop van een bloeiende zaterdagmarkt op het Kerkplein. Er stonden namelijk slechts 2 kramen. “Ik vind dat bijzonder jammer, want een markt is in de eerste plaats een sociaal gebeuren. Het is daar waar mensen een babbeltje komen slaan. Het is een traditie die niet verloren mag gaan. Mijn droom is om hier terug meer kramen te krijgen en vooral dat er meer volk op zaterdag komt ‘markten’.”

 

Facebook oproep

Maes deed een oproep op Facebook en kreeg direct twee aanmeldingen. Ook is het idee ontstaan om een wekelijkse pop-upmarkt tot eind juli te organiseren. Geïnteresseerde ‘marktkramers’ kunnen bijvoorbeeld elke week opnieuw een plaatsje reserveren. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden om een origineler aanbod te kunnen bieden.