Ga naar hoofdinhoud

Emmen, Winterswijk en Gulpen ‘Beste Markt’

Emmen, Winterswijk en Gulpen mogen zich dit jaar de Beste Markt van Nederland noemen. De prijzen zijn vanochtend in Almelo uitgereikt door Alex Brenninkmeijer, de Nationale Ombudsman. Behalve de titel krijgen de winnende markten een feestje op de markt aangeboden. Bovendien mogen zij voor € 1000,- promotiemiddelen bestellen via www.marktpromotie.nl.

Grote markten

In de categorie ‘grote markten’ ging Emmen er met de titel vandoor. Volgens de jury is deze markt erg actief op het gebied van social media en heeft zij een uitgebreide en actuele website met de aanbiedingen. ‘Een mooie manier van je markt onder de aandacht brengen’, constateert de jury.

Bij de middelgrote markten trok Winterswijk aan het langste eind. ‘De organisatie van deze markt is goed, de branchering wordt op regelmatige basis bekeken en waar nodig aangepast. Het marktbestuur is actief, organiseert allerlei activiteiten en werkt daarbij samen met de Stichting Promotie Winterswijk.’ Gulpen, winnaar van de kleine markten, wordt door de jury geroemd om onder meer haar gezellige terrassen in de nabijheid en de centrale ligging.

De jury van de verkiezing bestond uit Elrie Bakker (voorzitter HBD en juryvoorzitter), Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en Bert Ubels (voorzitter Nederlandse vereniging van marktbeheerders, NVgM). De jury wordt ondersteund door een ‘Raad van Advies’, die wordt gevormd door Rein Borgers, Kas Post, Martie Bleeker en Wim Wiefkers namens de CVAH, Diana Philippo namens de NVgM, Piet Smits en Mike Snijder namens de afdeling Ruimtelijk Economisch Advies van het HBD.