Ga naar hoofdinhoud

Enschede niet blij met weekmarkt Pathmos

Wethouder Patrick Welman en stadsdeelmanager Hans Koning ter Heege gaan maandagmiddag in gesprek met de initiatiefnemer van de markt in Pathmos. Enschede wil een verleende vergunning wijzigen zodat de markt niet elke week mag plaatsvinden, schrijft De Stentor.

Sinds begin februari is er elke woensdag markt bij de Schakel in Pathmos. Een sociaal-culturele markt met slechts 30 procent ruimte voor groente-, fruit- en viskramen en dergelijke. Tot grote tevredenheid van de organisator en marktmeester Peter Reinders, de wijkraad en de wijkbewoners.
Fout
De gemeente is er juist helemaal niet blij mee. Zij heeft bij de vergunningverlening een fout gemaakt, die ze zo snel mogelijk wil corrigeren. Vandaar het gesprek vandaag van Welman en Koning ter Heege met de organisator van de markt.

Wekelijks

Uitgangspunt voor de gemeente om een jaar geleden in te stemmen met de markt, waar Pathmos zich sterk voor maakte, was dat deze een keer in de veertien dagen op de woensdag mocht worden gehouden. Een themamarkt met 30 procent ruimte voor commerciële kramen. In januari is bij de nieuwe vergunningaanvraag echter een fout gemaakt. Er is vergunning verleend om elke week de markt te houden.

Wijziging vergunning
​
In een gesprek maandag willen Welman en Koning ter Heege regelen dat die fout wordt hersteld en dat de situatie terugkeert zoals ‘de gemeente dat wil’. Zij zegt zelf dat ze het recht heeft een verleende vergunning te wijzigen.