Ga naar hoofdinhoud

Evenementenman Bonnie Wiegel overleden

Bonnie Wiegel is vorige week op 73-jarige leeftijd overleden. De inwoner van Hillegom leidde als organisator bijna vijftig jaar evenementen en (jaar)markten in goede banen. De laatste drie jaar leverde hij als gewaardeerd freelancer ook bijdragen aan Marktvisie. De crematieplechtigheid is donderdag 13 oktober.

Bonnie Wiegel tijdens zijn laatste kunststukje: de Jaarmarkt Hillegom. Foto: Yvonne Wiegel.

Positieve kijk

Enkele weken voor zijn overlijden sprak Marktvisie nog met Bonnie. Hij had net zijn laatste kunstje als organisator van de jaarmarkt in Hilversum (zie editie 10-11) erop zitten en was vol vertrouwen dat de ziekte waarmee hij worstelde hem er nog lang niet onder zou krijgen. “Ik ben van plan om 100 jaar te worden en een boek te schrijven”, sprak hij toen nog opgewekt. Zijn positieve kijk op het leven is tekenend voor zijn karakter. Hij was altijd optimistisch en zat vol ideeën. Zoals zijn voorstel om tijdens de laatste editie van de Jaarmarkt Hillegom een podium te bieden aan het verenigingsleven.

Verrassende onderwerpen

Voor Marktvisie trok Bonnie het hele land door voor het maken van verslagen over jaarmarkten. Bij ons legde hij elke keer weer verrassende onderwerpen op de vergadertafel. Zijn voorkeur ging uit naar de bijzondere braderieën. Hij werd hierbij altijd vergezeld door zijn vrouw Yvonne, die de foto’s maakte. Bonnie kreeg afgelopen zomer te horen dat een van zijn nieren niet meer functioneerde en dat hij nog maar enkele maanden tot maximaal een jaar te leven had. Op woensdag 5 oktober blies hij zijn laatste adem uit.

Wij wensen Yvonne, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze verdrietige periode.