Ga naar hoofdinhoud

Feestweek in Hippolytushoef

De Hippofeestweek editie 2013 staat weer bol van uiteenlopende activiteiten. Van Hemelvaartsdag 9 mei tot aan Moederdag 12 mei is het weer volop feest in het dorp met onder meer een kermis, shantykoren, oude ambachten en motoren, een jaarmarkt, een wandel evenement en een picknickfietstocht. Ook is het succesnummer van vorige jaar, de Men’s Event, weer in het programma opgenomen.

Traditioneel wordt de Hippofeestweek op Hemelvaartsdag geopend met de jaarlijkse doorkomst van de Veteranen Motor Club (VMC) op het Kerkplein. Deze oldtimers, die meedoen aan de museumrit, komen rond de klok van 12.00 uur in het centrum van Hippo aan. Ook dit jaar worden ze enthousiast onthaald door spreekstalmeester Gerard Numeijer.

Vrijdag staat, zoals gebruikelijk geheel in het teken van de jaarmarkt. De markt staat dit jaar uitgestald op ’t Hoekje en de Hoofdstraat. Omdat de kermis sinds enkele jaren rondom het Kerkplein is gesitueerd, is besloten om daar geen marktkramen meer te plaatsen. Gevolg is dat de markt wat aan grootte heeft ingeboet maar dat hij nu wel weer compacter dus gezelliger is. Hoewel er minder kramen staan, is het marktaanbod met food en nonfoodproducten nog altijd ruim voldoende.

Zaterdag- en zondagochtend komen de sportievelingen aan bod met respectievelijk een wandeltocht over Wieringen en de Wieringer Picknickfietstocht.
De Hippofeestweek zal geen echte feestweek zijn zonder de kermis van Jonker. De kermis, die al weer enkele jaren op het Kerkplein staat, draait van donderdag 9 mei tot zondag 12 mei. Met elke middag een gezellig terras en in de avond levende muziek draagt de horeca ook een steentje bij om deze Hippofeesten te doen slagen.

Stichting Evenementen Midden- en West Wieringen heeft aan de bewoners gevraagd of ze gedurende deze feestdagen de vlag uit willen hangen.