Ga naar hoofdinhoud

Festival Weekend in Woudrichem

Woudrichem maakt zich weer op voor het 43e Festival Weekend. Een evenement rond het Weekend van Hemelvaartsdag met als doel de promotie van de historische vesting. Het 43e Festival Weekend zal plaatsvinden van donderdag 9 mei t/m zaterdag 11 mei, met als publiekstrekkers het op Hemelvaartsdag te houden Woerkums kampioenschap vis bakken en de op de zaterdag na Hemelvaartsdag te houden jaarmarkt en kinderrommelmarkt.
 

Vis bakken net zoals de Woerkumse vissers dat vroeger ook deden, dat is te zien op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, tijdens het 17e Woerkums kampioenschap vis bakken. Het zijn de rokende houtkacheltjes en de geur van vers gebakken vis, maar ook de optredens door visserskoren en de met de visserij verweven oude ambachten, die het publiek het gevoel geven of de tijd in het stadje al honderd jaar geleden stil is blijven staan. Vanuit de amateur visbakkers uit Woudrichem en de regio is de animo nog steeds zeer groot om aan het kampioenschap deel te nemen. De organisatie heeft echter ook dit jaar weer bepaald dat er maximaal 30 individuele deelnemers en of teams tot het kampioenschap zullen worden toegelaten. Als op Hemelvaartsdag om 12.30 uur de eerste vis de pan in gaat, de liederen van de visserskoren klinken en ambachtslieden de oude ambachten demonstreren, is de sfeer van het visserijverleden weer terug in het heden. Rond de klok van zes uur zal burgemeester Petter de uitslag van de jury bekend zal maken.
 

Jaarmarkt in de historische vesting
Een vaste traditie tijdens het Festival Weekend is de jaarmarkt in de historische vesting met daarnaast de kinderrommelmarkt op zaterdag 11 mei. Van 09.00 uur tot 17.00 uur Gezellig slenteren langs de kramen en stands en genieten van de bijzondere sfeer. Voor de extra feestelijke sfeer zullen de diverse muzikale activiteiten weer garant staan. Ook zullen de plaatselijke ondernemers de deuren van hun gezellige winkeltjes weer uitnodigend open hebben staan en zijn er tussen de kramen de gezellige terrasjes. Voor diegene die nog interesse hebben voor het huren van een kraam of een standplaats op de jaarmarkt zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan per e-mail, info@festivalweekendwoudrichem.nl of telefonisch op nummer (06) 22155561 of (0183) 303260. Uiteraard zal dit jaar de kinderrommelmarkt ook weer deel uitmaken van het geheel. Meer info op www.festivalWeekendwoudrichem.nl.