Ga naar hoofdinhoud

Foodstock schrapt vijf festivals van de kalender

Foodstock heeft vijf foodtruckfestivals afgelast in Brabant en Flevoland: de edities in Lelystad, Den Bosch, Oisterwijk, Linden en Oosterhout. De omzet valt tegen, aldus de organisator.

Beel van een foodtruckfestival in Rotterdam. (C) Roel Dijkstra-Vlaardingen – Foto Dennis Wisse Rotterdam / Museumplein / Rrrollend Foodtruck-festival

Foodstock is niet de enige organisator die kampt met problemen. In maart van het vorige jaar werd het Utrechtse Maximaal Genieten failliet verklaard. In 2016 ging het Amsterdam Food Festival ten onder.

Hoogtepunt voorbij

Het hoogtepunt van de foodfestivals is geweest, stellen de kenners. Het publiek kent het fenomeen inmiddels wel en de foodtruckeigenaren klagen over tegenvallende opbrengsten, mede door de hoge stagelden. In het komende nummer van Marktvisie, dat 6 augustus uitkomt, besteden wij uitgebreid aandacht aan deze problematiek.

Comeback

Foodstock is overigens van plan is om volgend jaar terug te komen met een nieuwe formule. Er zijn steeds meerdere organisatoren die denken aan een nauwere samenwerking met een ander festivals.