Ga naar hoofdinhoud

Friese oliebollenkramen eerder van start

Twee eigenaren van een oliebollenkraam in respectievelijk Joure en Lemmer (gemeente De Fryske Marren) mogen dit najaar eerder aan de slag dan gebruikelijk.

De gemeente heeft beide ondernemers toestemming gegeven om dit jaar eerder dan in voorgaande jaren hun vaste standplaats in te nemen.

September

In Joure gaat het om de familie Van der Molen die normaal gesproken in november en december hun vaste stek in het hart van het dorp hebben. Dit jaar mogen zij daar echter al op 24 september hun plek innemen.

In Lemmer gaat het om Popko Brongers. Hij mag vanaf 1 november zijn vaste standplaats al innemen. Dat is een maand eerder dan vorig jaar.

Aanleiding

Reden dat dit jaar van het standplaatsenbeleid wordt afgeweken is volgens de gemeente dat beide ondernemingen omzet zijn misgelopen door het coronavirus. Evenementen waar ze normaal gesproken hun waar aan de man konden brengen gingen niet door.

Gemeente De Fryske Marren streeft ernaar in deze coronatijd ondernemers zoveel mogelijk te helpen hun bedrijf in stand te houden.