Ga naar hoofdinhoud

‘Fruitpaleis voorbeeld voor ambulante handel’

Het Fruitpaleis uit Ter Aar is in de gemeente Nieuwkoop uitgeroepen tot Winkelier van het Jaar 2019. Het innovatieve beleid op het gebied van milieu is een ‘voorbeeld voor de ambulante handel’, aldus de jury.

Het Fruitpaleis (Foto: Fruitpaleis)

De familie Vaneman, eigenaar van het Fruitpaleis, hebben al 22 jaar een groente- en fruitwinkel in Ter Aar. Daarnaast staat het bedrijf op de mark in Nieuwveen, De Kwakel, Oude Wetering, Langeraar, Alphen aan den Rijn en Boskoop.

Gescheiden afvoer

Het Fruitpaleis zorgt ervoor dat het afval gescheiden afvoert. Voor de ambulante handel heeft het bedrijf daarin ‘een voorbeeldfunctie’, zo staat in het juryrapport. Vaneman: “Omdat de oorsprong van onze producten bij de natuur ligt, is milieu voor ons een belangrijk item.”

Schoonmaken

Ook speelden vakkennis en klantvriendelijkheid een rol in de beoordeling. Medewerkers worden hierop getraind. Alles wat de klant in de gevestigde groentespeciaalzaak kan vinden, is ook verkrijgbaar in de kraam. De medewerkers maken de ananassen in de kraam schoon en in de aspergetijd worden asperges ter plekke geschild.

Zuid-Holland

Het Fruitpaleis werd met een 9,27 beoordeeld. Dit leverde de eerste plaats op in de Gemeente Nieuwkoop. In de gehele provincie Zuid-Holland betekende dit de tweede plaats.