Ga naar hoofdinhoud

Geen Sint Joep en Jaarmarkt Born

De drukbezochte jaarmarkten St. Joep in Sittard en de Paasmarkt in Born gaan ook dit jaar niet door vanwege het gevoerde coronabeleid.

Volgens het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen is de kans nihil dat alle beperkingen die gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen in maart en april zijn opgeheven. Het college betreurt het niet doorgaan van de jaarmarkten, maar zegt niet anders te kunnen.

Opheffing regels

Ook bij een gedeeltelijke opheffing van de regels is het vanwege de grote toestroom van bezoekers niet verantwoord om de markten door te laten gaan. Zodra het weer is toegestaan om activiteiten te organiseren, zal de gemeente samen met ondernemers bekijken hoe de gemeente daarbij kan helpen. St. Joep, de eerste grote jaarmarkt van het jaar én de grootste jaarmarkt van Nederland, trekt normaal gesproken rond de 60.000-70.000 bezoekers.

Tweede jaar

De Paasmarkt trekt op tweede paasdag doorgaans 30.000 dagjesmensen naar Born. Vorig jaar gingen beide jaarmarkten ook al niet door vanwege de coronapandemie.