Ga naar hoofdinhoud

Gemeente stemt in met onderzoek naar meerdaagse Bos en Lommermarkt

Stadsdeel West heeft afgelopen dinsdag ingestemd met het opheffen van de huidige Bos en Lommermarkt. Mogelijk komt wel een twee- of driedaagse markt voor in de plaats.

Al enige tijd is er gesteggel over de Bos en Lommermarkt, omdat de bezettingsgraad achteruitloopt. Tijdens de vergadering dinsdag stemden de politieke partijen dan ook voor het opheffen van de Bos en Lommermarkt in haar huidige vorm, maar kwam er ook een voorstel om te onderzoeken of het mogelijk is de nieuwe markt uit te breiden. In de huidige plannen van het stadsdeel is namelijk plaats voor één dag in de week. Volgens de marktkooplieden is er in een veranderde vorm wel degelijk behoefte aan de markt, omdat er wekelijks nog steeds zo’n 200 kramen zijn.

Primeur

De commissie heeft gehoor gegeven aan de roep van de marktondernemers, om dat op zijn minst te onderzoeken.  “Het besluit is al genomen, maar we wachten dit nog af”, zei stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst. “Eén dag markt gaan we sowieso doen. Daar kunnen we dan die twee en drie dagen bijpakken. Hopelijk is daar dan genoeg vraag naar. Maar dat kunnen we pas onderzoeken op het moment dat we het gaan doen”, zei ze tijdens de bijeenkomst.