Ga naar hoofdinhoud

Glazen dak voor Haagse Markt

De momenteel aan het verbouwen Haagse Markt krijgt mogelijk een glazen dak. De speciaal daarvoor opgerichte Stichting Haagse Markt heeft de benodigde 3,4 miljoen euro binnen, schrijft Omroep West. ‘Je doet de consument er echt een groot plezier mee.’

Aanvankelijk was het idee dat ook de gemeente Den Haag financieel zou moeten bijspringen. Maar dat is nu niet meer nodig, omdat het dak op de nieuwe containers (een soort garageboxen) kan worden geplaatst. Het wachten is daarom alleen nog op groen licht van alle ondernemers en de welstandscommissie.

Jan Schrier, voorzitter van de Stichting Haagse Markt, erkent dat sommige kooplieden liever zonwering willen, dan een compleet glazen dak over alle looppaden. Maar volgens hem zijn zonweringen verre van ideaal. Die zouden lijden onder weer en wind en bovendien zijn die in de winter ook niet handig: ze zijn niet bestand tegen sneeuw.

Volgens Schrier hoeft de markt hoeft niet opnieuw helemaal dicht voor het plaatsen van het dak. De constructie wordt zo gebouwd dat hij makkelijk kan worden geplaatst.