Ga naar hoofdinhoud

Gouden tips voor de vrijmarkt op Koningsdag

Koningsdag staat alweer bijna voor de deur, dat kan eigenlijk maar één ding betekenen: vrijmarkten. In bijna elke stad of elk dorp in Nederland is er wel één te vinden. Dat betekent natuurlijk ook dat je een hoop concurrentie hebt. Daarom hebben wij in dit artikel voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om een succesvolle dag te hebben op de vrijmarkt, zo is onder andere een goede voorbereiding het halve werk en vertellen we je welke spullen over het algemeen het beste verkopen (hint: hou de goud prijs per gram in de gaten ;).

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een goede plek te hebben waar veel mensen voorbij komen. Ga daarom een week voor de vrijmarkt alvast onderzoek doen naar de plek waar jij wilt zitten en sta op de dag van de vrijmarkt vroeg op om deze plek te claimen. Daarnaast is het ook handig om van tevoren al alle spullen apart te zetten die je wilt gaan verkopen, zo hoef je niet op de avond van de vrijmarkt alles nog bij elkaar te zoeken. En als laatste, maak alvast een lijstje van prijzen die je ongeveer voor je spullen wilt hebben. Zet aan het begin van de dag hoger dan dit bedrag in (maar niet te hoog), zodat je later met onderhandelen nog kunt zakken.

Een goed assortiment

Als je goed wilt verkopen op de vrijmarkt is het belangrijk om een goed assortiment neer te leggen wat mensen ook daadwerkelijk willen kopen. Uit recent onderzoek is gebleken dat er drie items zijn die het beste verkopen op een vrijmarkt: boeken, speelgoed en (gouden) sieraden. Dit komt doordat deze items vaak relatief minder kosten op een vrijmarkt dan in de winkel of online. Heb je dus boeken, speelgoed of sieraden waar je vanaf wil? Vergeet deze niet! Ook handig om te weten, dingen die niet goed verkopen: babyflesjes, motorhelmen, matrassen, pannen, of andere heel erg duidelijk gebruikte spullen.

Een goed verhaal

Waarom verkoopt een goede autohandelaar meer auto’s dan een gewone handelaar? Omdat hij een goed verhaal heeft. Deze verkooptruc kun je ook toepassen op de vrijmarkt. Vertel een persoonlijk of mooi verhaal over de spullen die je verkoopt. De klant zal dit waarderen en de verkoop zal persoonlijker worden. Wedden dat dit je een hoger bedrag oplevert voor de (gouden) sieraden die van je oma zijn geweest of voor dat boek dat je vroeger altijd voorlas aan je kinderen?

Ben jij toch niet van je gouden sieraden afgekomen op de vrijmarkt? Kijk dan eens op goudinkooputrecht.nl

De informatie in dit partnernieuws is afkomstig van een van de commerciële partners van de Eisma Media Groep.